Mobil 040 656 2903 | info@bomanstrafikskola.ax

Om Bomans Trafikskola.

Bomans Trafikskola / Om Bomans Trafikskola

Innehavare och grundare av Bomans trafikskola är jag, Ove Boman.

Efter att jag fick min examen som trafiklärare 2014 beslöt jag mig för att starta en trafikskola på Åland.
Trafikläraryrket har länge varit ett drömjobb för mig.
Jag har under lång tid haft ett genuint intresse av allt som har med trafik att göra. Under största delen av mitt yrkesverksamma liv har jag kört olika fordon och vistats mycket ute i trafiken. Jag har kört lastbil, långtradare och buss under många år på Åland, men även ute i Europa.

Innan jag påbörjade mina studier till trafiklärare var jag trafikledare och säkerhetsansvarig på ett bussbolag. Då ansvarade jag bl.a. för säkerheten på bussarna och säkerhetsinformationen till eleverna. Det innebar ett tätt samarbete med skolorna. Att få åka ut till skolor och informera barn i åldrarna 7-16 år om trafikkunskap och trafiksäkerhet har varit en viktig och inspirerande del av mitt arbete. På det sättet ökade ytterligare mitt intresse för trafikundervisningen. Mitt examensarbete handlade om säkerhetsfrågor i anslutning till skolskjuts.

Jag är behörig att undervisa inom alla kategorier dvs. moped, motorcykel, personbil, lastbil, långtradare och buss. Min långa erfarenhet av trafik, där jag kört de flesta fordonskategorier som finns t.o.m. utryckningsfordon inom FBK har gjort mig lugn och metodisk i trafiken. Jag har dessutom en stor social kompetens och är lyhörd, vilket är viktiga egenskaper för en trafiklärare. Jag ser framemot att få vara med och forma framtidens förare.
// Ove

Back to Top